2015. október 27., kedd 04:56

Tigrisek a felsőlajosi magán állatparkban

Értékelés:
(0 szavazat)

A felsőlajosi Magán Zoo Állat- és Szabadidőparkban az állatkert májusi születésű nősténye mellé hasonló korú hím érkezett Franciaországból. Shakira párja, a Mohan Erwan nevű fehér fehér bengálitigris-kölyök túl van a gyógykezeléseken, nagyokat játszik Shakirával közös kifutójukban, ahol egész nap láthatók.

Az állatkertben általában minden nap 11 és 16 órakor tartanak kölyökállat-simogatást, mely mindenkiben hatalmas élményeket hagy.
A nyár folyamán egy kis szerencsével még simogatni és játszani is lehetett Shakirával, amit az alacsony korlát lehetővé tett. Szeptemberben, mikor elmúlt 4 hónapos és több mint húsz kilogramm, új kifutóba költözött, és már egész nap látható.

Nagy élmény a vendégek számára az ara papagájjal és az ormányos medvével való találkozás és közös fotó készítés. Láthatjuk felszabadultan játszani a betelepített 17 rhesus majmot is és a többi lakót. A fehér és barna oroszlánokat, a szibériai tigriseket, a tevéket, a többi majomfajt, a lámákat és sok más egyebet.

A Park Tóth Tibor kezdeményezésére, bármiféle állami vagy egyéb támogatás nélkül épült. A bevétel kizárólag a belépőjegyek értékesítéséből és az örökbefogadók által befizetett összegekből származik.

Az állatkert minden nap nyitva tart Felsőlajoson 09:00 - 17:00 óráig, ünnepnapokon is.
Cím: 6055 Felsőlajos, Benei-dűlő
Felsőlajosi Magán Zoo Állat- és Szabadidőpark
Facebook oldal


Felsőlajos az 5-ös főút és a 142-es számú (Budapest–Lajosmizse–Kecskemét-vasútvonal) kereszteződése mellett fekszik, Kecskeméttől 23, Lajosmizsétől 6 km-re északnyugatra. A települést kerékpárút köti össze a szomszédos Lajosmizsével.

A park teljes területe 20 hektár. Az állatok nagy, tágas kifutókban élnek. Az erdő kellemes, főleg akácfákból áll, de megtalálhatók a nyár és a nyír mellett egyéb fajták is. Tavasszal, mikor az akác virágzik tömény virágillat lengi be a park egész területét. Ősszel viszont „izzik" az ősgalagonyás. Több mint 1 kilométer sétálóút áll a vendégek rendelkezésére, amely az állatok kifutói, a játszótér és a melegkonyhás büfé mellett kanyarog. A talaj homokos, tehát bármekkora eső is eshet, az utak mindig jól járhatók. A Kiskunságra jellemzően hosszú, száraz, esőmentes időben enyhén porol. A türelmes látogató az állatkerti állatok mellett megszámlálhatatlan védett madárral vagy akár mókusokkal is találkozhat a területen.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.