2015. november 07., szombat 11:13

Makk kuckó a Vadasparkban

Értékelés:
(0 szavazat)

A Budakeszi Vadaspark területén található a Makk kuckó játszótér, ahová szeretettel várják az örökmozgó kis természetbarátokat. A Magyar Fejlesztési Bank által támogatott „Makk kuckó" egy óriási tölgymakk környezetét eleveníti meg, így a tölgyek eltérő levélalakjait tartó, feliratozott oszlopoknak és a rovarokat idéző rugós játékoknak köszönhetően a gyermekek játszva tanulhatnak. A játszótér az erdő mikrokozmoszát hivatott bemutatni, vagyis amiket nem lehet megfogni – mert apró, vagy elszalad, vagy elbújik –, azzal most felnagyítva ismerkedhetnek meg a gyerekek. Mintha egy óriási nagyító alatt nézhetnénk a részleteket (gombákat, bogarakat), vagy mi magunk mentünk volna össze hirtelen. Egy hatalmas tölgymakk a mászóka bázisa, melybe kötélhágcsón és/vagy egy jókora farönkön lehet felmászni, majd egy hosszú csúszdán lecsusszanni, vagy Pókemberként tovamászni a kötélhídon.

A kisebbek kipróbálhatják, milyen érzés lenne a „rovar-rodeó", a mesésen különleges nevű bogarak (nagyra nőtt változatának) hátára ülhetnek. Találhatunk aranyos bábrablót, verőköltő bodobácsot (ismertebb nevén suszter- bogarat), havasi cincért, hőscincért vagy a mindenki által ismert és kedvelt szarvasbogarat.

A Makk kuckó játszótér a Budakeszi Vadaspark területén, a muflon és a farkas kifutó között található a gyalogút két oldalán.

tovább: vadaspark

 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.