Egészség - Sport

Folyamatosan nyitnak ki a jégpályák

fotó: Városligeti Műjégpálya FacebookA Városligeti Műjégpályát még falevélszőnyeg borítja. Nyitásról legkorábban a  jövő hét közepén lehet csak beszélni. Igaz, 2014-ben pont ezen a novemberi hétvégén nyitottak ki. Ha keresünk, azért másutt lehet találni jégpályákat...

Bővebben...

Valóban szójamentes, laktózmentes, gluténmentes?

Szójamentes, laktózmentes, gluténmentes jelöléssel ellátott élelmiszereket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a megtévesztő jelölés tükrében, összesen 49-félét. A vizsgált termékek listája a cikkben elérhető. 

Bővebben...

Púposak lehetnek a telefonfüggő gyerekek

Púposak lesznek, vagyis elgörbül a nyaka és a hátgerince azoknak a gyerekeknek, akik okostelefonjuk vagy más készülékek monitorja előtt töltenek naponta több órát egy ausztrál gerincspecialista szerint. Akár már a hétéveseknél is kialakul az egészségtelen háti görbület, amelyet a szakember telefonnyaknak nevez.

Bővebben...

Az óvodások 62 %-nál találni tartáshibákat

Gyerekkortól fontos a sok mozgás A kisgyermekkorban végzett ortopédiai szűrővizsgálatok nagyon magas arányban mutatnak ki mozgásszervi elváltozásokat, mint például hanyagtartás, tartásgyengeség, lúdtalp. Tartáshibák már az óvodáskorban 62 %-ban fordulnak elő! Fontos a megfelelő testtartásjavító torna rendszeres végzése. 

Bővebben...