Csoportos játékok

Én vagyok szemem, te leszel a kezem

Hal logikai készletből  A játékhoz szükséges eszközök: logikai készlet, asztali paraván.
A játék menete: Három gyerek játszhatja egyszerre. Egyik gyerek a szem, a másik a kéz, a harmadik a kirakó játékos. A kirakó elkezd valamilyen formát kirakni a készletből.

 

Bővebben...

10+ Játékötlet a „Fedezzük fel az erdőt” foglalkozáshoz

fotó: summerlovephotoBebocsájtás az erdőbe

Az óvónő jelképezi az erdő őrét, aki azt mondja, amikor meglátja a gyerekeket:
„Állj meg vándor! Mit szeretnél?” 
A túrázók válaszolnak:
"Sétálni az erdőben, bemehetünk?"

Bővebben...

Kérdez a papagáj! - és 49 másik játék, ovisoknak

Körbe állunk, és egy kérdést teszünk fel. Pl. ,,Melyik a kedvenc napod?”, majd az egyik gyermeknek dobjuk a plüsst, aki válaszol, majd ugyanazt a kérdést elismételve továbbdobja a plüsst egy társának. Játékvariáns: az indító mondat lehet pl ez: ,,Mit szeretsz csinálni a legjobban?” Válasz: ,,Aludni!” A gyerekek egymásnak dobálják a labdát, és egyenként válaszolnak. Ha valaki ugyanazt mondja, amit már valaki előtte, kiesett. Célja a szókincs, kreatív gondolkodás, fantázia fejlesztése.

forrás: tanuljmaskepp.hu

Trópusi esőerdő - és 49 másik játék, ovisoknak

A finommozgást, ritmusérzéket, auditív képességeket, figyelemkoncentrációt, érzelmi intelligenciát fejlesztő játék. Körben állunk, egy trópusi erdő fái vagyunk. Lassan csöpögni kezd az eső, zuhog, majd eláll. A játékvezető elindít egy mozdulatot, a mellette álló átveszi, majd a következő is folytatja. Ha a mozdulat körbeért, új mozdulatot teszünk és azt adjuk tovább. Teljes csendből indulunk. 1. mozdulat: tenyerek összesimítása

Bővebben...

Érintsd meg az orrod, de én a fülemre mutatok!

A játékvezető gyorsan testrészeket sorol, amiket a gyerekeknek meg kell érinteniük, miközben ő egy másik testrészére mutat. Cél: a testséma tudatosítása, egyensúlyérzék, figyelemkoncentráció fejlesztése, bal-jobb irányok.

forrás: tanuljmaskepp.hu