Gyermeklélek

Mindfulness-gyakorlatok (a szelíd és szándékos figyelem)

Eline Snel: Ülj figyelemesen mint egy békaA mai gyerekek gyakran nyugtalanok, szétszórtak, szorongók. Eline Snel módszere - mely a tudatos jelenlét gyakorlásán alapul - hatékony segítséget nyújthat nekik. Könyve és a CD-melléklet olyan egyszerű meditációs gyakorlatokat tartalmaz, amelyek rávezetik a gyerekeket, hogyan legyenek tudatában annak, mi zajlik a testükben és a fejükben.

Bővebben...

Libby Purves: Hogyan ne legyünk tökéletes család?

Hogyan ne legyünk tökéletes család?Az anyák kötelessége egyértelmű: legyenek tökéletesek. Az anyák, mint tudjuk, szentek. Csupa édes, szerető, gondoskodó, önmegtagadó madonna. Mindig jelen vannak. Lelkük gyöngéd, és a türelmük végtelen. Olyanok, mint a mesebeli pelikán, aki saját mellét szaggatja meg, hogy táplálhassa a kicsinyeit.

Bővebben...

Körömrágás és tic

fotó: todaysparentLátványos és szándékosnak tűnő “rossz szokás” a gyerekeknél, serdülőknél a körömrágás. A gyermek tudja, tisztában van azzal, hogy rágja a körmét, ezért a felnőtt úgy gondolja, hogy akarat kérdése a leszokás. Az esetek túlnyomó többségében belső feszültségek vagy külső, főként iskolai, kortársi kellemetlen hatások a kiváltó okok.

Bővebben...

Gyerekhatárok - Dr.Henry Cloud & Dr.John Townsend

GyerekhatárokAz ember jelleme egyben a sorsa is. Ha azonban a jellemen múlik, hogy kire milyen jövő vár, akkor - a gyermeknevelés elsődleges céljaként - olyan jellemvonások kialakítására kell bátorítanunk gyermekünket, amelyek segítségével biztonságosan, eredményesen és boldogan élheti majd az életét.

Bővebben...