Fejlesztő módszerek

Tessék? Mit mondtál? A beszédészlelés nehézségei. Felismerés és terápia

BeszédészlelésAz észlelés egyes részfolyamatainak kialakulása a gyermek hétéves koráig lezajlik és lezárul. A beszédészlelésben való elmaradás a tanulási problémák gyakori alapja. - A GMP beszédpercepciós diagnosztikáról és terápiáról, és arról, hogy mit tehet a szülő. Néhány egyszerű, rövid beszédészlelési vizsgálat.

Bővebben...

Szimmetrikus dob oktatás

Szimmetrikus doboktatásA hagyományos dob oktatásban a megszokott felépítésű dobszerelések használatával jobb- vagy baloldali dominancia jön létre, attól függően, hogy jobb- vagy balkezesek vagyunk-e. A világon egyedülálló szimmetrikus váltó-forgó dob oktatási módszer alapvetően változtat ezen.

Bővebben...

Angelus Iván: Táncoskönyv

Angelus Iván családja körében - Eifert.hu fotóAngelus Iván 16 éven át tanított táncot gyerekeknek is, ennek a munkának a tapasztalatait foglalta össze Táncoskönyv című saját kiadású könyvében. Nevéhez fűződik a Kreatív Gyerektánc rendszer fejlesztése, tanítása, elterjesztése és dokumentálása.

Bővebben...

Színházi nevelési programok kézikönyve - könyvbemutató!

Nemzeti Táncszínház Beavató programPedagógusok figyelmébe! Az InSite Drama egy kutatás keretében egységes szempontsor mentén felmérte, milyen főbb színházi nevelési gyakorlatok léteznek ma Magyarországon.
November 11-én 14 órától a Nemzeti Táncszínházban tartja Színházi nevelési programok kézikönyve - könyvbemutatóját az InSite Drama.

Bővebben...